lauantai 11. kesäkuuta 2016

Trampoliini-asiaa

Trampoliini - tuo joka lapsen unelma ja miksei aikuisenkin. Onhan se hauskan lisäksi hyvä kuntoiluväline, jossa voi tunnin hyppimisellä kuluttaa reilut parisataa kaloria. Ongelmaksi saattaa muodostua trampoliinin sijoittaminen pihalle,
 ja varsinkin sen alustan valitseminen on hankalaa.

Vaikka meidän pihalla ei trampoliinia ole, eikä varmaankaan tule, lapsista huolimatta (:D), on tällainen kulmikas malli ihan hauska. (kuvakaappaus sivulta acon.fi, http://www.acon.fi/trampoliinipaketti-acon-air-16sport-turvaverkko-tikapuut.html)
Olen nyt tässä hiljattain joutunut pohtimaan trampoliini-asiaa eräässä pihasuunnitelmassa. Moni sijoittaa trampoliininsa nurmikolle. Siinä kuitenkin muodostuu ongelmaksi ensinnäkin nurmen leikkaus: jos haluaa pitää nurmen lyhyenä ja siistinä trampoliinin alla, täytyy sitä siirtää, jotta alle pääsee leikkaamaan. Toiseksi trampoliinin alla on liian varjoisaa nurmikolle, ja se saattaa ajan kuluessa kellastua tai alkaa kasvaa rumina laikkuina.

On kuitenkin tärkeää, että trampoliinin alusta on pehmeä.
 Näin ollen sitä ei voi sijoittaa esimerkiksi kiveykselle tai kovalle kivituhkalle. Hiekalle sijoittamisen ongelma taas on hiekan mahdollinen
kulkeutuminen trampoliinille.

Asiaa monelta kantilta pohdittuani olen todennut, että paras alusta sille on
 joku matala maanpeittokasvi, joka kestää varjoa, jonkin verran kuivuuttakin 
sekä kohtuullista kulutusta. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi ketohanhikki tai matalakasvuinen lampaannata. Valkoapilaakin voisin suositella, kunhan ei käytä kovin jalostettua lajiketta, joka on arka kuivuudelle.

En löytänyt mitään varsinaista mainintaa trampoliineista lainsäädännöllisesti, mutta itse miettisin trampoliinin sijoittelussa myös sitä, että se ei ole ihan naapurin rajalla.
Tai jos se on pakko laittaa siihen, niin se kannattaa ensin reunustaa jollakin nopeakasvuisella monikerroksisella suojapensastolla näkö- ja melusuojaksi, jotta naapurisopu säilyy :) Hyviä pensaita voisi löytyä esimerkiksi angervoista, heisiangervoista, hernepensaista, kanukoista tai pajuista. 

Ja eikun pomppimaan!

1 kommentti:

  1. lapset tietysti tykkää !12. kesäkuuta 2016 klo 8.23

    Ramboliini on pihassa kuin pihassa ruma. Se sopii parhaiten rivitalopihoihin tai avomiin leikkipaikkoihin. Jälkimmäinen ei kai käy vastuukysymyksen takia.

    VastaaPoista